Home | Over ons | Testimonials | We kunnen de groei niet meer aan!

We kunnen de groei niet meer aan!

Mijn vrouw en ik zijn drie jaar geleden vanuit huis een administratie- en belastingadvieskantoor voor de klein zakelijke en particuliere markt begonnen. De zaken gaan goed en de hoeveelheid werk groeit ons boven het hoofd. We moeten eigenlijk uitbreiden maar wisten niet goed hoe dat aan te pakken. Via, via kwamen we in contact met een Consularis. Die gesprekken hebben heel verhelderend gewerkt.”

“Mijn eerste vraag was “wat verdienen jullie eigenlijk”. Dat bleek relatief weinig en absoluut niet in verhouding tot de inspanning. Het ondernemers echtpaar leeft echter zuinig en is best wel tevreden. Doorvragen leerde dat ze systematisch hun uren te laag inschatten en dat hun tarieven daardoor ver onder de markt liggen. Omdat ze ook goede kwaliteit en service leveren stromen de klanten dan toe. Maar hun tarieven zijn absoluut onvoldoende om de kosten van een uitbreiding in ruimte en mankracht te dekken. Dat loopt dus vast!”

Mijn eerste vraag was “wat verdienen jullie eigenlijk?

“Tja, wat een paar simpele vragen al niet bereiken. We hadden dat natuurlijk zelf ook moeten bedenken, maar ja, druk en zo. In overleg met de Consularis hebben we een aantal zaken doorgevoerd. Voor nieuwe klanten hanteren we marktconforme tarieven. Voor de oude klanten worden de tarieven stapsgewijs verhoogd en dat snappen ze best ook wel. Daarnaast hebben we onze tarieven gedifferentieerd voor puur administratief werk en voor het belastingadvies en de aangiftes. Zoals het er nu naar uitziet verliezen we geen oude klanten en blijven nieuwe klanten via mond op mond reclame komen. Ook neemt het rendement toe en kunnen we nu verantwoord capaciteit uitbreiden.”

Opdrachtgever
Eigenaar administratie- en belastingadvieskantoor Noord-Holland

Een Consularis is een deskundig en ervaren klankbord.

Aanvraag plaatsen Business Coach