Henk de Rijke

Henk de Rijke

Naam: Henk de Rijke
Geboren: 1954
Woonplaats: Almere
Provincie: Flevoland
Opleiding: HEAO; div. management opleidingen; certified coach/counselor: certified mediator

Afdrukken

Profiel van Henk de Rijke
Henk is een inspirerend manager/ondernemer met ruime ervaring op het gebied van financieel en ICT management¸ programma- , project- en portfoliomanagement in uiteenlopende branches.Henk wordt vooral gekenmerkt door zijn pragmatische aanpak en de gave complexiteit terug te brengen tot de “basics” onder het motto KISS. No nonsens, eenvoud, focus en een ongeforceerde manier van aanpakken zijndaarbij sleutelwoorden.Henk maakt makkelijk contact, is een harde werker en weet als geen ander medewerkers aan zich te binden om in samenwerking de doelstellingen te realiseren. Hij geeft op een natuurlijke manier leiding. Hij is goed in het delegeren, zonder daarbij de controle te verliezen. Hij is een people manager met een hoge “gun-factor”.Hij kan goed schakelen tussen directief- en coachend leiderschap, waarbij hij recht doet aan en oog heeft voor de belangen van de betrokken stakeholders.Henk weet door zijn integere manier van leiderschap een omgeving van “veiligheid” te creëren, waarin alle direct betrokkenen zich gerespecteerd en geaccepteerd voelen. Hierdoor wordt een sfeer gecreëerd waarin ruimte ontstaat voor energie, creativiteit, oplossingsgerichtheid en de motivatie om tot verandering te komen.Henk is daarbij goed in staat om de wensen en eisen van u als opdrachtgever te herkennen en om te zetten in concrete doelen en is daarbij prestatie-, resultaat- en oplossingsgericht.Vanuit zijn ervaring doorziet hij het politieke speelveld van de verschillende belangen(groepen).Hij kan goed de verschillende onderliggende belangen onderscheiden en schuwt, indien noodzakelijk, de confrontatie niet.Zijn passie bestaat uit het werken met teams. Henk krijgt energie en inspiratie als hij de individuele teamleden zo samen kan laten werken, dat zij boven zichzelf uit weten te stijgen, vanuit de vooronderstelling: (1 +1 > 2)

Ervaring van Henk de Rijke
- Senior Controller UWV- Directeur/Partner Zorgorganisatie- Directeur grafische bedrijf- Portfoliomanager Sogeti- Programmamanager NS-Hispeed- Programmadirecteur Sogeti Nederland- Adviseur/Coach & Counselor bij reorganisaties- Financieel directeur GTI Food & Pharma- Financieel directeur Postbus 52- DGA Jachtwerf- Diverse interim management opdrachten (NIBRA, GelderseOntwikkelingsmij, Wolters Noordhoff, NBM-Amstelland, ECI, SiemensNixdorf etc.)

Nevenactiviteiten van Henk de Rijke
- Voorzitter VvE Muiderburght- Voorzitter Zeezeilclub- Mediator (Raad voor de Rechtsbijstand Midden-Nederland enindividuele mediations)- Oprichter/partner van de Stichting Feniksgroep- Zeezeiler

Aanvullende informatie

Email:
henk.de.rijke@consularis.eu

Website:
http://www.consularis.eu

Wilt u direct in contact komen met deze Consularis?

Wilt u weten wat deze Consularis voor u kan betekenen? Heeft u een vraag? Dan kunt u Henk de Rijke mailen door gebruik maken van het onderstaande contactformulier.

Bedrijfsnaam:Naam:E-mail adres:Telefoon nummer:Vraag of onderwerp:Bericht:
*Wij vragen de rekensom op te lossen om ongewenst gebruik van dit formulier tegen te gaan. Dit helpt ons deze website beter te beschermen tegen ongewenst gebruik. Ter behoeve van onze reactie vragen wij u de gegevens zo volledig mogelijk in te vullen, de velden naam, e-mail adres en uw vraag of onderwerp zijn hierin verplichte invoer. Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Een Consularis is een deskundig en ervaren klankbord.

Aanvraag plaatsen Business Coach